Vreau să devin voluntar

Timpul este o resursă prețioasă pentru noi toți. Folosirea acestuia pentru a pune în aplicare competențele pe care le avem cu scopul de a obține un impact, social, civic sau asupra mediului arată că ne pasă de cei din jur. Dacă și tu vrei să devii parte din comunitatea voluntarilor crează un cont pe plarforma EUvoluntar și accesează oportunitățile care se potrivesc dorințelor și intereselor tale.

Citește mai mult

Sunt organizație ce oferă oportunități de voluntariat

Reprezinți un ONG, o instituție publică sau o corporație și ai o oportunitate de voluntariat disponibilă? Atunci ești în locul potrivit. Platforma EUvoluntar pune la dispoziție un spațiu digital în care îți poți promova oportunitățile și ajunge la persoane care doresc să ofere voluntar timpul și competențele lor pentru diferite cauze.

Citește mai mult

Și EU voluntar

Platforma EUvoluntar are ca scop să aducă împreună tinerii ce doresc să se implice în activități de voluntariat și organizațiile care oferă oportunități de voluntariat.

Oricine poate fi voluntar, iar acest tip de activitate poate fi foarte satisfăcătoare, reprezintând o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi, de a dezvolta noi competențe sau de a le folosi pe cele existente și chiar de a dobândi experiență profesională în anumite domenii.

În cele din urmă, voluntariatul face o mare diferență pentru comunitatea din care facem parte. Există multe acțiuni simple de a vă oferi timpul pentru a-i ajuta pe ceilalți - de la a ajuta un vecin vârstnic să facă cumpărături sau să socializeze, la construirea de spitale, munca cu copii cu dizabilități, restaurarea și promovarea patrimoniului cultural, supravegherea procesului electoral sau contribuția pentru protecția mediului.

Ne câștigăm existența prin ceea ce obținem, dar ne creăm o viață prin ceea ce dăruim.

Winston Churchill

Cum funcționează

Voluntar

Vă puteți înscrie pe platforma EUvoluntar la vârsta de 16 ani, dar nu puteți începe un proiect până când nu împliniți 18 ani sau obțineți acordul scris al unui tutore (vezi Anexa 1). După ce finalizați procesul simplu de înregistrare, ați putea fi selectat și invitat să vă participați la un interviu de către o organizație care are o oportunitate valabilă pe platformă. Voluntariatul poate face o diferență reală în viața personală și a celor din jur.

Organizatii

Vă puteți înscrie pe platforma Euvoluntar pentru a posta oportunități și pentru a căuta în comunitatea noastră voluntarul potrivit pentru o anumită poziție sau activitate. Este necesar ca fiecare voluntar să beneficieze de coordonare, îndrumare și formare atunci când este cazul. Activitatea de voluntariat desfășurată va fi reglementată conform Legii voluntariatului.

Testimoniale

Resurse și informații utile